Bakkerij Verleysen
Verkooppunt bakker + verbruiksruimte

Volgend project

De welbekende bakker uit het Aalsterse wenste een nieuwe winkel te openen in het centrum van Aalst. Eenmaal een pand gevonden zijn we vliegensvlug aan de slag gegaan voor het uittekenen van de plannen en het indienen van de bouwaanvraag. 

De voorgevel is totaal vernieuwd met een volledige glazen gevel over 2 verdiepingen. Hiervoor werd een van bovenliggende appartementen verkleind. Naast een verkooppunt wenste de bakker nog een ruimte voor het consumeren van zijn broodjes, taartjes enz... Door het toevoegen van een patio over 2 verdiepingen werd de kelder eveneens een bruikbare ruimte. Voor het interieur zorgde de bakker grotendeels zelf Wij gaven hierbij graag raad. De bovenliggende appartementen en studentenkamers werden nauwelijks gewijzigd. 

Locatie Aalst
Opdrachtgever Bakkerij Verleysen
Looptijd 2018
Oppervlakte 580 m²
Functie Bakkerij
Sluiten

Architectuur moet voor PRISMA architecten in de eerste plaats functioneel en tijdloos zijn. Dit hangt nauw samen met onze visie op duurzaamheid. Voor elk nieuw project gaan we op zoek naar een eigen en unieke oplossing met een persoonlijke invulling. Deze zoektocht naar het originele gebeurt nooit zonder oog voor realiteit. No-nonsense projecten, daar gaan we voor.


Bouwen wordt steeds complexer en duurder. We moeten oog hebben voor veranderende gezinssamenstellingen. Er komen meer regels en we krijgen minder plaats voor meer volk. Bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid willen we dan ook meer dan zomaar een antwoord te bieden op een vraag.


Hoe gaan we te werk? Onze geheel uitgewerkte dossiers beginnen met de ontwikkeling van een concept waar we de voorontwerpen telkens aan spiegelen. Na het verkrijgen van de nodige stedenbouwkundige vergunningen werken we de plannen technisch verder uit. We zien toe op de opmaak van de meetstaten en lastenboeken. Dan wordt het tijd om de opdrachtgevers bij te staan tijdens de aanbestedingen voor het zoeken naar de juiste aannemer. Ook tijdens de werffase zorgen wij dat alles correct en volgens plan, termijn en budget wordt uitgevoerd. Om dit te kunnen verwezenlijken, overleggen we constant met opdrachtgevers, lokale overheden, studiebureaus en aannemers. Een goede verstandhouding en respect voor alle partners en overlegorganen dragen ertoe bij dat er als een team kan gewerkt worden. Zo kunnen wij onze projecten binnen termijn én budget afleveren wat dan ook leidt tot tevreden klanten.


Engagement naar de opdrachtgever en de ambitie om kwalitatieve constructies af te leveren zijn topprioriteiten voor PRISMA architecten.