Fietsenstalling Callebaut
mobiliteitsplan en fietsenstalling

Volgend project

In het kader van een ruimer mobiliteitsplan - meer werknemers met de fiets naar het werk -  werd in opdracht van Barry Callebaut Belgium in Wieze een fietsenstalling voor een 200-tal fietsen gerealiseerd. Om tegemoet te komen aan de wens van de opdrachtgever om een meer aantrekkelijke fietsenstalling te realiseren dan de klassieke standaard oplossingen, opteerden we voor een staalstructuur afgewerkt met open gevelpanelen in Cortenstaal. De roestkleur van het Cortenstaal sluit nauw aan bij de kleur van chocolade waarmee de link naar de bedrijvigheid van onze opdrachtgever gelegd is. Aan de voorzijde viel de keuze op geperforeerde gevelpanelen waarin de tekst “Biking to a better Future” werd verwerkt. Aan de achterzijde werd gekozen voor de meer open panelen in strekmetaal. 

Locatie Wieze
Opdrachtgever Barry Callebaut Belgium
Looptijd 2015-2018
Oppervlakte 275 m²
Functie Fietsenstalling
Sluiten

Architectuur moet voor PRISMA architecten in de eerste plaats functioneel en tijdloos zijn. Dit hangt nauw samen met onze visie op duurzaamheid. Voor elk nieuw project gaan we op zoek naar een eigen en unieke oplossing met een persoonlijke invulling. Deze zoektocht naar het originele gebeurt nooit zonder oog voor realiteit. No-nonsense projecten, daar gaan we voor.


Bouwen wordt steeds complexer en duurder. We moeten oog hebben voor veranderende gezinssamenstellingen. Er komen meer regels en we krijgen minder plaats voor meer volk. Bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid willen we dan ook meer dan zomaar een antwoord te bieden op een vraag.


Hoe gaan we te werk? Onze geheel uitgewerkte dossiers beginnen met de ontwikkeling van een concept waar we de voorontwerpen telkens aan spiegelen. Na het verkrijgen van de nodige stedenbouwkundige vergunningen werken we de plannen technisch verder uit. We zien toe op de opmaak van de meetstaten en lastenboeken. Dan wordt het tijd om de opdrachtgevers bij te staan tijdens de aanbestedingen voor het zoeken naar de juiste aannemer. Ook tijdens de werffase zorgen wij dat alles correct en volgens plan, termijn en budget wordt uitgevoerd. Om dit te kunnen verwezenlijken, overleggen we constant met opdrachtgevers, lokale overheden, studiebureaus en aannemers. Een goede verstandhouding en respect voor alle partners en overlegorganen dragen ertoe bij dat er als een team kan gewerkt worden. Zo kunnen wij onze projecten binnen termijn én budget afleveren wat dan ook leidt tot tevreden klanten.


Engagement naar de opdrachtgever en de ambitie om kwalitatieve constructies af te leveren zijn topprioriteiten voor PRISMA architecten.