Eengezinswoning
Verbouwing en renovatie van stadswoning

Volgend project

Deze stadswoning, die in de zeventiger jaren werd uitgebreid, kreeg een volledige make-over.  De leefruimte baadt nu in het licht en kreeg een hechte relatie met de buitenruimte tussen de oude werkplaats en de woning.

Er werd bewust gekozen om voor de leefruimte niet de volledige terreinbreedte te gebruiken, zodat ook de werkruimte rechtstreeks licht kon krijgen.  De grote ruimte is opgedeeld zonder harde scheiding tussen living, keuken en werkruimte, maar toch zo dat elke functie zijn eigenheid behoudt.
In het bestaande volume langs de straatzijde werd de nachtfunctie behouden na een re-styling.

Locatie Aalst
Opdrachtgever Flobert - Haeck
Looptijd 2014-2016
Oppervlakte 330 m²
Functie Wonen
Sluiten

Architectuur moet voor PRISMA architecten in de eerste plaats functioneel en tijdloos zijn. Dit hangt nauw samen met onze visie op duurzaamheid. Voor elk nieuw project gaan we op zoek naar een eigen en unieke oplossing met een persoonlijke invulling. Deze zoektocht naar het originele gebeurt nooit zonder oog voor realiteit. No-nonsense projecten, daar gaan we voor.


Bouwen wordt steeds complexer en duurder. We moeten oog hebben voor veranderende gezinssamenstellingen. Er komen meer regels en we krijgen minder plaats voor meer volk. Bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid willen we dan ook meer dan zomaar een antwoord te bieden op een vraag.


Hoe gaan we te werk? Onze geheel uitgewerkte dossiers beginnen met de ontwikkeling van een concept waar we de voorontwerpen telkens aan spiegelen. Na het verkrijgen van de nodige stedenbouwkundige vergunningen werken we de plannen technisch verder uit. We zien toe op de opmaak van de meetstaten en lastenboeken. Dan wordt het tijd om de opdrachtgevers bij te staan tijdens de aanbestedingen voor het zoeken naar de juiste aannemer. Ook tijdens de werffase zorgen wij dat alles correct en volgens plan, termijn en budget wordt uitgevoerd. Om dit te kunnen verwezenlijken, overleggen we constant met opdrachtgevers, lokale overheden, studiebureaus en aannemers. Een goede verstandhouding en respect voor alle partners en overlegorganen dragen ertoe bij dat er als een team kan gewerkt worden. Zo kunnen wij onze projecten binnen termijn én budget afleveren wat dan ook leidt tot tevreden klanten.


Engagement naar de opdrachtgever en de ambitie om kwalitatieve constructies af te leveren zijn topprioriteiten voor PRISMA architecten.