Kleuterschool O.L.V. - College
Vervanginsbouw met nieuwe klassen en sanitair

Volgend project

De basisschool van het Onze-Lieve-Vrouwcollege in Ledeberg (Gent) kampte met een tekort aan klassen. Aan de achterzijde langs de Kleine Kerkstraat werd een tuinmuur en achterliggende polyvalente ruimte afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw.
De nieuwbouw bestaat uit drie bouwlagen en omvat 4 kleuterklassen en een polyvalente ruimte. Bijkomend werden de speelplaats en sanitair ook vernieuwd. 
De klassen op de verdiepingen alsook de polyvalente ruimte werden achteraan aan de zijde van de speelplaats ingericht. Het gebouw werd aan de straatzijde vrij gesloten gehouden en hier werden dan ook de circulatieruimte en de gemeenschappelijke ruimtes voorzien.
De gevel werd afgewerkt met grijze gevelpanelen en een houten regelwerk. In de grijze gevelpanelen werden enkele gekleurde panelen verwerkt om zo een grotere visuele herkenbaarheid aan de school te geven.
 

Locatie Ledeberg - Gent
Opdrachtgever O.L.V. College
Looptijd 2011-2012
Oppervlakte 350 m²
Functie Kleuterschool
Sluiten

Architectuur moet voor PRISMA architecten in de eerste plaats functioneel en tijdloos zijn. Dit hangt nauw samen met onze visie op duurzaamheid. Voor elk nieuw project gaan we op zoek naar een eigen en unieke oplossing met een persoonlijke invulling. Deze zoektocht naar het originele gebeurt nooit zonder oog voor realiteit. No-nonsense projecten, daar gaan we voor.


Bouwen wordt steeds complexer en duurder. We moeten oog hebben voor veranderende gezinssamenstellingen. Er komen meer regels en we krijgen minder plaats voor meer volk. Bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid willen we dan ook meer dan zomaar een antwoord te bieden op een vraag.


Hoe gaan we te werk? Onze geheel uitgewerkte dossiers beginnen met de ontwikkeling van een concept waar we de voorontwerpen telkens aan spiegelen. Na het verkrijgen van de nodige stedenbouwkundige vergunningen werken we de plannen technisch verder uit. We zien toe op de opmaak van de meetstaten en lastenboeken. Dan wordt het tijd om de opdrachtgevers bij te staan tijdens de aanbestedingen voor het zoeken naar de juiste aannemer. Ook tijdens de werffase zorgen wij dat alles correct en volgens plan, termijn en budget wordt uitgevoerd. Om dit te kunnen verwezenlijken, overleggen we constant met opdrachtgevers, lokale overheden, studiebureaus en aannemers. Een goede verstandhouding en respect voor alle partners en overlegorganen dragen ertoe bij dat er als een team kan gewerkt worden. Zo kunnen wij onze projecten binnen termijn én budget afleveren wat dan ook leidt tot tevreden klanten.


Engagement naar de opdrachtgever en de ambitie om kwalitatieve constructies af te leveren zijn topprioriteiten voor PRISMA architecten.