Monnikbos
33 sociale woningen

Volgend project

Project in samenwerking met Pascal François Architects.
De 33 sociale woningen, gebouwd in twee fasen, maken deel uit van het globale sociale woningbouwproject op de site ‘Monnikbos’ in Liedekerke.
Elke woning is opgevat als een bel-etagewoning met langs de tuinzijde een ruim inpandig terras aan de leefruimtes op de eerste verdieping, ook toegankelijk via een buitentrap. Achter de gesloten gevelvlakken schuilen patio’s die het licht in de woning trekken, een zekere ritmiek aan het straatbeeld geven en de privacy van de bewoners garanderen.
De woningtypes uit beide fasen zijn analoog en onderscheiden zich in hoofdzaak door het gebruik van verschillende gevelmaterialen.

Locatie Liedekerke
Opdrachtgever PROVIDENTIA
Looptijd 2007-2017
Oppervlakte 3.100m2
Functie Sociale Woningen
Sluiten

Architectuur moet voor PRISMA architecten in de eerste plaats functioneel en tijdloos zijn. Dit hangt nauw samen met onze visie op duurzaamheid. Voor elk nieuw project gaan we op zoek naar een eigen en unieke oplossing met een persoonlijke invulling. Deze zoektocht naar het originele gebeurt nooit zonder oog voor realiteit. No-nonsense projecten, daar gaan we voor.


Bouwen wordt steeds complexer en duurder. We moeten oog hebben voor veranderende gezinssamenstellingen. Er komen meer regels en we krijgen minder plaats voor meer volk. Bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid willen we dan ook meer dan zomaar een antwoord te bieden op een vraag.


Hoe gaan we te werk? Onze geheel uitgewerkte dossiers beginnen met de ontwikkeling van een concept waar we de voorontwerpen telkens aan spiegelen. Na het verkrijgen van de nodige stedenbouwkundige vergunningen werken we de plannen technisch verder uit. We zien toe op de opmaak van de meetstaten en lastenboeken. Dan wordt het tijd om de opdrachtgevers bij te staan tijdens de aanbestedingen voor het zoeken naar de juiste aannemer. Ook tijdens de werffase zorgen wij dat alles correct en volgens plan, termijn en budget wordt uitgevoerd. Om dit te kunnen verwezenlijken, overleggen we constant met opdrachtgevers, lokale overheden, studiebureaus en aannemers. Een goede verstandhouding en respect voor alle partners en overlegorganen dragen ertoe bij dat er als een team kan gewerkt worden. Zo kunnen wij onze projecten binnen termijn én budget afleveren wat dan ook leidt tot tevreden klanten.


Engagement naar de opdrachtgever en de ambitie om kwalitatieve constructies af te leveren zijn topprioriteiten voor PRISMA architecten.